Aass bryggeri og DRMA er Årets bedrifter i Drammensregionen

De to gjeve prisene ble delt ut for første gang på Innsikt 2024, da næringslivet møttes til fest på Bragernes torg etter to dager med messe og konferanse.

«Vi er stolte over aktører som får positiv internasjonal anerkjennelse uten at de glemmer å virke lokalt. Denne bedriften brenner for byen, regionen og fellesskapet.»

Juryleder Martine Ulvin fra juryen for Årets bedrift (SMB), DRMA

«Årets bedrift er ikke bare en bærer av Drammens historie, men en aktør som viser vei for andre bedrifter.»

Knut-Andreas Kran fra juryen for Årets bedrift (stor),
Aass bryggeri

De to gjeve prisene ble delt ut for første gang på Innsikt 2024, da næringslivet møttes til fest på Bragernes torg etter to dager med messe og konferanse.

«Hele målet med Innsikt er å vise frem og løfte det viktige næringslivet vårt og skape en enda bedre grobunn for alle bedriftene som lever her og ønsker å etablere seg her», sa Rune Kjølstad i Næringsforeningen i Drammensregionen.

Og la til:

«Det fins ingen større ære enn å bli vurdert og fremhevet av sine egne.».

Årets bedrift 2024 (SMB)

Prisvinneren i kategorien SMB-segmentet, DRMA, er et arkitektkontor i Drammen som utmerker seg lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Kontoret har, som det heter i juryens begrunnelse, tatt en tydelig og sterk posisjon innen «knutepunktutvikling, arkitektur og jakten på løsninger for folk, natur og fremtid.»

Juryleder Martine Ulvin kunne fastslå at det var en samlet og begeistret jury som kom frem til det endelige resultatet:

«Vi elsker engasjementet for drammensregionen og deltakelsen i den offentlige debatten!»

22 bedrifter var nominert. Juryen hadde en krevende jobb. De to andre finalistene som sto igjen til slutt var Virinco, en innovativ teknologibedrift «i særklasse», samt gjenbruksekspertene Møbelsnekkerne fra Øvre Eiker.

Det var en rørt Petter Grimm som tok imot prisen på vegne av arkitektene i DRMA og takket for hederen. «Jeg tror på Drammen! Jeg tror på arkitekturen! Jeg tror på naturen!», sa han.

Årets bedrift 2024 (stor)

Det var en 190-åring som dro i land prisen i kategorien for store bedrifter. Aass bryggeri,

«Årets vinner er en norsk suksesshistorie med lange røtter og tradisjoner her i regionen, har blikket hardt rettet fremover. Vinneren har satt svært ambisiøse mål for seg selv for å gi sitt bidrag til at FNs bærekraftmål kan nås. Her er bevissthet om ressursbruk, energigjenvinning og optimalisering av produksjonsprosessene på toppen av agendaen», åpnet Knut-Andreas Kran i juryen.  

Han og resten av juryen ble imponert over kompromissløsheten på kvalitet, samfunnsansvar på flere plan, innovasjonstakten, og konkurranseevnen i et knallhardt marked:

«De snur seg raskt og finner stadig smartere måter å kutte kostnader på. Da snakker vi om kostnader både i kroner og øre for egen bedrift, samarbeidspartnere og for miljøet.»

23 bedrifter var nominert til prisen. Etter nøye siling og vurdering, var Aass bryggeri til slutt i finaleheatet sammen med «en tradisjonsrik industribedrift med en særegen innovasjonskultur», nemlig Norgips sammen med Agaia, av juryen omtalt som «en unik og grønn Lier-bedrift med en formidabel resultatutvikling».

Lauritz Aass tok imot prisen på vegne av «100 medarbeidere» som gjør sitt beste hver dag. Han lovet at Aass satser langsiktig og er klar til å slåss videre i et marked der norskeide bryggerier blir stadig færre: «Den kampen er vi klare for å ta!»

Historiens første vinnere

Aass bryggeri og DRMA ble dermed tidenes første vinnere av Årets bedrift. Innsikt 2024 er næringslivets største mønstring i Drammensregionen, det var derfor naturlig at prisen skulle deles ut på festmiddagen.

5. og 6. juni fyltes Bragernes torg for tredje år på rad av bedrifter, organisasjoner og folk flest. En dag med messe og deretter en dag med byutviklingskonferanse og fest. For første gang i år ble prisene for Årets bedrift delt ut. En i kategorien for store bedrifter og en pris for små og mellomstore bedrifter (SMB).

Kriteriene for prisen ble meislet ut av Næringsforeningens sekretariat og deretter finpusset i samarbeidet med juryene. Bedriftene som får tittelen Årets bedrift ha utmerket seg med sitt bidrag til utvikling og verdiskapning. Juryen skal legge vekt på økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft.

Juryene:

Juryen for små og mellomstore bedrifter (SMB) har i 2024 bestått av:

Martine Ulvin, Å Energi!
Liv Schjerven, DNB
Cecilie Eidslott, Drammen Helsepark
Rino Andersen, Spinner Kommunikasjon/Eidos Eiendomsutvikling
Adnan Afzal, Drammen Works
Finn Øivind Gabrielsen, Drammen kommune

Juryen for store bedrifter har bestått av:

Øyvind Bladt Hagen, Drammens Tidende
Åse Britt Olafsen, Advokatfirma Olafsen
Grete Mannes-Grønn, Lindbak
Silja M. Sverreson, Universitetet i Sørøst-Norge
Knut-Andreas Kran, ASKO Oslofjord
Robert Udnes Paulsen, DNB
Vegard Einan, NHO Viken

Dersom du har spørsmål om prisen, kan du ta kontakt med Næringsforeningens sekretariat:

Årets bedrift 2024 (SMB):

Cecilie Bjørgan Brunsell
cecilie.brunsell@nfdr.no
Telefon: + 47 924 33 857

Årets bedrift 2024 (stor):

Herborg Børve Rasmussen
Herborg.rasmussen@nfdr.no
Telefon: + 47 911 88 071