Du og din bedrift kan gjøre en forskjell

Næringsforeningen ønsker å bidra til at alle drammensere har samme muligheter på jobbmarkedet og støtter derfor Norwegian Youth Center. Nå trenger de sommerjobber!

Vi i Næringsforeningen ønsker å bidra til at alle drammensere har samme muligheter på jobbmarkedet og støtter derfor Norwegian Youth Center i det viktige arbeidet de gjør for regionen vår. I fremtiden trenger næringslivet veldig mye mer arbeidskraft. Hvis vi skal lykkes med å håndtere både eldrebølgen og det grønne skiftet, har vi ikke råd til at en stor del av befolkningen står utenfor arbeidslivet.

Det begynner gjerne med en sommerjobb. En sommerjobb gir erfaring, kompetanse og nettverk. Og selvsagt: Inntekt.

Det er mange ungdommer i Drammen som ikke har noe nettverk i næringslivet og ikke har de ressursene som kreves for å skrive en god CV, eller banke på rett dør til rett tid. Det ønsker de frivillige i Norwegian Youth Center å gjøre noe med. De arrangerer allerede jobbsøke-kurs, hjelper ungdom å skrive CV’er og å øve seg på intervjusituasjonen.

I tillegg gjør NYC noe veldig, veldig viktig. De følger opp sine ungdommer. Det betyr at du, dersom du tar sjansen på å hyre inn en av ungdommene fra NYC i sommer, har en voksen kontaktperson å forholde deg til, en som kan stille opp dersom noe skulle være vanskelig og rettlede ungdommene på vei inn i sin første arbeidserfaring.

NYC har akkurat nå 25 ungdommer på kurs, og det blir stadig flere. Nå trenger de sommerjobber til dem!

«Vi er der fra start til slutt», sier daglig leder Irfan Sarwar.  

  • Det gjelder skoleelever fra 15 år og oppover til og med 21 år.
  • Ungdommene kommer fra hele området, de fleste Drammen kommune.
  • Det er en fordel om arbeidsplassen er tilgjengelig med kollektivtransport, men et mindretall av ungdommene kan ha førerkort og disponibel bil.
  • Alle typer jobber er av interesse: Hotell, butikk, bilvask, lager, restaurant og industri.

Er du som næringslivsleder interessert i å være med på å åpne døren til arbeidslivet for flere ungdommer i sommer, kan du ta kontakt med:

«Vi vet at erfaring er viktig. Jo tidligere en person kommer ut i arbeid, jo større er sjansen for at han eller hun blir i arbeid senere i livet. Du og din bedrift kan gjøre en forskjell», sier NYCs Victor Logan.

Du kan lese mer om Norwegian Youth Center her:

https://www.norwegianyouthcenter.no/

Har du jobb? Eller trenger du mer informasjon? Du kan ta kontakt med Irfan Sarwar, daglig leder i NYC på irfans@norwegianyouthcenter.no

Her er noen referanser fra arbeidsgiverne som har samarbeidet med Norwegian Youth Center tidligere:

«I samarbeid med Victor har vi i flere år hatt ungdommer her i ferier. Dette har vært et svært vellykket prosjekt som gir dem erfaring og mulighet til å tjene egne penger. I fjor merket vi at tilbudet ble enda bedre med Norwegian Youth Center som fulgte opp ungdommen. Vi anbefaler dette videre.»

Kiwi XL, Strømsø

«Vår erfaring med Norwegian Youth Center har vært enestående. Deres oppfølging av ungdommer har gitt oss tillit til å ansette dem trygt og med troen på deres potensial.»

Guilty, Drammen

«Norwegian Youth Centers dedikerte oppfølging av ungdommer har vært uvurderlig for oss. Gjennom deres støtte og veiledning har vi kunnet ansette ungdom med tillit og trygghet, vel vitende om at de har fått den nødvendige støtten for å lykkes.»

Union Pizza, Drammen