Endelig flyr jentene

Det blir ekstreme opplevelser, historiske svev og fantastisk stemning i Vikersund under Raw Air finalen 17. – 19. mars. - Det er bare stort. Det er sånn at man bobler over av glede, sa Maren Lundby da jentene i fjor vår fikk klarsignal for å hoppe skiflyging.

Vikersund skriver hopphistorie når verdens beste kvinnelige skihoppere deltar i Raw Air finalen i skiflyging. Ventetiden har vært unødvendig lang. Arrangøren Vikersund, Norges Skiforbund og hoppnasjonen Norge har vært klare lenge, og nå gleder vi oss over at jentene får slippe til i verdens største hoppbakke. Like muligheter i hoppbakken er en milepæl for likestilling i idretten.

På herresiden skal sesongens beste hopper, Halvor Granerud, jakte en ny triumf. Vårt hoppess har hatt en eventyrlig sesong, og jakter sammen med lagkameratene rekordlengder og Raw Air triumf.

Det samme gjør Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Silje Opseth, Thea Minyan Bjørseth og Eirin Maria Kvandal. Hoppjentene har imponert i vinter med flere seire og pallplasseringer før de skal ut og fly i Vikersund.

-Det er bare stort. Det er sånn at man bobler over av glede, sa Maren Lundby da jentene i fjor vår fikk klarsignal for å hoppe skiflyging. Som Like Muligheter-ambassadør har hun vært en av de fremste forkjemperne for at kvinnehoppere skal få slippe til i skiflygingsbakkene.

Holmenkollen, Lillehammer og Vikersund er arrangører av Raw Air 2023. Det blir fire renndager i Lillehammer, før både damene og herrene kommer til Vikersund.

Folkefest i Vikersundbakken

I verdens største hoppbakke blir det topp stemning, og afterskiflygingsfest i SpareBank1 Hallen med Freddy Kalas, Ole Hartz og Killieburne Brae.

Programmet:

Fredag 17. mars
11.00: Vikersundkonferansen
10.00: Offisiell trening kvinner, tre omganger
14.45: Offisiell trening menn, to omganger
17:00 Kvalifisering herrer (tellende i Raw Air-sammenheng)
18:30: Hoppresentasjon i SpareBank 1 Hallen og Afterskiflygingsfest med Freddy Kalas
24:00 Portene stenger

Lørdag 18. mars
10:00: Offisiell trening kvinner, tre omganger
15:30 Prøveomgang herrer
16:30 Individuell konkurranse herrer
18:30 Afterskiflygingsfest i SpareBank 1 Hallen med Ole Hartz og Killieburne Brae
24:00 Portene stenger

Søndag 19. mars
Familiedag og superfinale kvinner og menn
09:15 Prøveomgang kvinner
10:00 1. omgang kvinner
14:30 Kvalifisering herrer
16:00 1. omgang herrer
17:05 Finale herrer, Raw Air-vinner kåres