Helse og livsstil på plakaten i Mjøndalen

Eldre og seksuell helse. Ryggsøylen og livet. Og den viktigste ressursen av dem alle: Du. Mjøndalen setter helse og livsstil på agendaen. Bestselger-forfatter og coach, Espen O. Simensen (bilde) holder foredrag.

‒ Næringslivet i Mjøndalen er mer mangfoldig enn mange tror, sier Tor Erik Fredheim. Temadager er en måte å vise bredden i handels- og servicebedriftene til nye kunder og samtidig skape aktivitet og liv i sentrum.  
Tirsdag 10. oktober samarbeider næringsdrivende og offentlige aktører om nettopp dette. Overskriften denne gang er «Helse- og livsstilsdager». Da samarbeider Nye Munkhaughjørnet, Mjøndalen Kiropraktikk og Helse, Solberg Ur Optikk, Mjøndalen Bibliotek og Eiker Vekst om å vise frem mye av det eikerbygda har å by på. 
‒ Dette skaper nytt samarbeid mellom næringsdrivende og trekker nye kundegrupper til sentrum, sier Fredheim i Mjøndalen Handel og Serviceforening, det er de som har tatt initiativ til temadagene.  

Fulle hus

Det er foreningens store mål å «skape et aktivt og utviklende handelssentrum, med attraktive tilbud og masse publikumsrettede aktiviteter». Temadager ble for første gang arrangert i mars, den gang var det håndarbeid og håndverksdager. Da samarbeidet Gustavsen AS, Embertex, Strikkefryd og Kafe Kraft om oppgaven og det ble to dager med kurs, workshops, gode tilbud og strikkekafe med foredrag.  

‒ Det var fulle hus på samtlige aktiviteter, og spesielt strikkekafeen var en suksess som nå har blitt videreført og som arrangeres månedlig, forteller Tor Erik Fredheim. 

Næringslivet i Mjøndalen er mer mangfoldig enn mange tror

Neste temadag er altså tirsdag 10. oktober. Denne gangen er det kropp og helse som får ekstra oppmerksomhet.  “Helse og Livsstilsdager» bringer blant annet Nye Munkhaughjørnet, Mjøndalen Kiropraktikk og Helse, Solberg Ur-optikk, Mjøndalen Bibliotek og Eiker Vekst sammen om å skape aktivitet. Det blir flere gode foredrag, både om ryggsøylen, om seniorhelse og eldre og seksuell helse. Hele dagen avsluttes med et foredrag av bestselger-forfatter og coach, Espen O. Simensen på Samfunnshuset. TV2-programlederen kommer til Mjøndalen for å snakke om: «Sett, hørt og anerkjent – den  viktigste ressursen er du». 

‒ Foredragene på dagtid er gratis, men foredraget med Simonsen krever billett, forklarer Fredheim (bilde). 

Drømme-temadag

Så langt har temadager vært en suksess for Mjøndalen. Det er allerede planlagt en Damenes Aften i november. Tor Erik Fredheim kan også røpe at det også er lagt spennende planer for 2024.

 
‒ Vi ser at aktivitetene når ut og skaper interesse både i sentrum og omliggende områder, sier Fredheim. Han er mener mulighetene er mange med så mange næringer i bygda.  
‒ Jeg tror vi skal tørre å være litt vågale, og ikke undervurdere folks nysgjerrighet, sier handelssjefen. 
Har du en litt hårete drømme-temadag for Mjøndalen, kanskje? 
‒ Ja. Det er Barnas Dag i Mjøndalen, hvor hele sentrum er stengt for biltrafikk og fylt opp med aktiviteter for barn. Det ville ikke nødvendigvis blitt så mye fokus på handel, men det hadde blitt mye moro! 

Men aller først: Helse & Livsstil i Mjøndalen 10. oktober. Programmet finner du her:  HELSE & LIVSSTIL I MJØNDALEN