Høsting av arbeidskapasitet i Svelvik

Når ansatte går på jobb hos Svelvik Produkter AS, er det vel vitende om at deres arbeidsinnsats blir satt pris på og ivaretatt, uansett dagsform og kapasitet.

Nede på bryggekanten i Svelvik, hvor det tidligere var en papirfabrikk, ligger det i dag en moderne vekstbedrift.

– Svelvik Produkter er et kommunalt eid aksjeselskap som har som hovedmål å hjelpe flest mulig drammensere til å utnytte sin arbeidsevne, sier daglig leder Tonje Helene Ragnøy Solstad.

Hun forteller at det får bedriften til ved å ha et bredt produksjonsspekter, hvor de forskjellige arbeidsoppgavene kan deles opp slik at alle kan gjøre noe. Noen kan også gjøre alt. – Den hemmelige ingrediensen er individuell opplæring og samarbeid. Ved å dele oppgaver i sine enkelte komponenter, lære opp arbeidstakere i hver enkelt komponent for så å samarbeide om å få dem gjort, får vi gjennomført komplekse produksjonslinjer med høy kvalitet og til rett tid. Slik høster vi arbeidskapasitet, påpeker hun.

Camilla Wessel har høy kompetanse på montering av deler for OSO Hotwater

I det store huset er det mange rom og forskjellige produksjonslinjer. I det største produksjonslokalet sitter Camilla ved et stort bord fylt opp til randen av noen grå plast-rammer og en mekanisk innretning. I dag jobber hun med å montere el-sett som OSO Hotwater trenger for å kunne varme vannet i sine varmtvannstanker, mens hun i går pakket instruksjons-kit til varmepumper.

– Så jeg kan mange oppgaver, jeg, sier hun.

Avdelingsleder Anita Erlandsen Engen bekrefter dette.

– Vi har som policy at flest mulig skal kunne mest mulig. Derfor bruker vi mye tid og krefter på å teste ut arbeidsevne for å både kunne trekke ut mest mulig arbeidskapasitet hos den enkelte, men samtidig gi den enkelte stor grad av mestring og størst mulig variasjon i arbeidshverdagen, sier Engen.

Arbeidsleder Thomas Haugland er ansvarlig for bedriftens samarbeid med Drammensbedriften BB Computerservice som lager TAGomater til flyplasser og hoteller i hele verden.

Mekanisk montering og 3D-printing

I etasjen over er det også full aktivitet. På et eget område står en arbeidstaker og får opplæring av arbeidsleder Thomas Haugland. I dag trenes det på montering av TAGomater for Drammensbedriften BBComputerteknikk AS. Dette er bagasjelapp-printere som skal henge på diverse hoteller og flyplasser rundt omkring i verden.

– Det må trenes for å bli god, og da dette er både en avansert monteringsoppgave i tillegg til at det er liten plass inni chassiset, må det øves. Da kreves tett oppfølging, forklarer han.

Et blått lys og en suselyd fra naborommet fanger vår oppmerksomhet og trekker oss videre. Der inne står en enslig 3D-printer og jobber. Ved datamaskinen sitter arbeidstaker Esben.

– Akkurat nå lager vi tilretteleggingsverktøy for en kollega i produksjonen, forteller Esben.

Utfordringen til kollegaen er å skru på noen små skruer.

– Ved å lage en større knott som kan tres over skruen klarer han å bli selvstendig på den arbeidsoppgaven, smiler Esben.

Stolt viser han frem andre hjelpemidler og produkter som han har tryllet frem i printeren fra en spole med plastfilament.

Esben R. J. Pedersen er selvlært 3D-konstruktør hos Svelvik Produkter.

– Årets strategiske mål er å ruste både bedriften og de ansatte for fremtiden, og det var Esben som kom med ideen og interessen, supplerer fagansvarlig Tor Skjærsvold.

Han har hjulpet til med å få 3D-produksjonen på plass. – Vi er enormt imponert over hva Esben får til av problemløsning. Drømmen er å kunne selge vår kompetanse til andre som har behov for 3D-printede produkter eller hjelpemidler. Imellomtiden trener vi ved å lage hjelpemidler til vår egen produksjon, sier Skjærsvold.

Fagopplæring og nettbutikk-lager

På ett av lagrene til Svelvik Produkter er det rene reoler fra gulv til tak i det store, lyse rommet. Her er det akkurat nå lager for nettbutikker, og innerst i lokalet finner vi arbeidsleder Karl Ture Sagen med to lærekandidater.

– Disse to lærekandidatene får opplæring i logistikk-faget. Kandidatene tar imot de registrerte bestillingene før de plukker, pakker og sender ut varene til kundene ved hjelp av dataprogrammer til både den enkelte nettbutikk og til postens logistikkprogram. Det gir kandidatene opplæring og kompetanse for hele livsløpet til en bestilling, forteller Sagen.

Nylig har en av nettbutikk-kundene avsluttet sitt samarbeidet med Svelvik Produkter.

– Det betyr at vi har ledig kapasitet for både lagring og arbeid til våre svært lærenemme og flittige hender, så hvis du tilfeldigvis skulle kjenne noen som kunne tenke seg denne hjelpen, er det bare å ta kontakt med oss, smiler Karl Ture Sagen.

– Støttes! avslutter daglig leder Tonje.

Daglig leder Tonje Solstad skryter av både ansatte og deres arbeidskapasitet, som tross nåværende produksjon har kapasitet til flere kunder.

Om Svelvik Produkter AS

Svelvik produkter er en vekst bedrift som startet opp i 1992, og har frem til i dag vokst seg til å bli en moderne og spennende attføringsbedrift som tilbyr forskjellige arbeidsrettede tiltak for våre deltagere. Vi tar også i mot lærekandidater.

Bedriften produserer både egne varer og tjenester som leieproduksjon. Vi tilbyr også fyringsved, bilstell og hagearbeid. I forbindelse med kommunesammenslåingen har vi også utført flytting av arkiver i hele den nye kommunen.

VI KAN HJELPE DEG TILBAKE TIL ARBEID

Det å være i jobb gir for de fleste av oss livet både mening og innhold. Det er godt å føle at man er til nytte og kan bidra med noe. Likevel er det normalt at vi i løpet av et langt arbeidsliv opplever at vi på grunn av sykdomsrelaterte årsaker er på utsiden en periode. Å komme tilbake til arbeidslivet kan by på utfordringer av ymse slag. Og det er disse utfordringene vi kan bistå deg med å finne løsninger på. Hva skal til for at du skal klare å jobbe igjen? Hva slags jobb kan være egnet for akkurat deg? Hva er dine motivasjonsfaktorer og hvilke ressurser i deg selv du må ta i bruk for å nå det målet du har satt deg?

HVA LEVERER VI

Hver eneste dag lager vi halvfabrikata og skrur elementer til Oso Hotwater – du vet varmtvannstankene du har i huset ditt? De har vi en finger med i spillet på!I løpet av en dag monterer våre deltakere innmaten til 500 varmtvannsberedere, og jobben er selvsagt kvalitetsmessig utført. Vi utfører også hagestell og gressklipping i sesong. Du kan også kontakte oss for enkle transportog flytteoppdrag. Vi har kapasitet til å ta på oss pakkeoppdrag, netthandelslager og tilsvarende logistikkarbeid. Vi har rett og slett ledige hender å låne bort!

Besøk oss på vår hjemmeside