Lier frivilligbørs åpner igjen 23. mars kl. 17-19

Lier frivilligbørs går igjen av stabelen for første gang etter korona-nedstengningen. Siste og eneste gang Lier frivilligbørs er blitt avholdt var i 2019. Da ble hele 121 avtaler om smått og stort inngått i løpet av et morsomt og hektisk arrangement.

Bilde over fra venstre: Søren Falch Zapffe, Lier Høyre i rollen som børsmegler – og til høyre Rune Drangsland, BUA, Lier kommune i det avtale skrives

– Torsdag 23. mars inviterer vi endelig til en ny frivilligbørs på Lier kulturscene. Da håper jeg at mange vil delta, om man kommer fra en organisasjon, for eksempel et idrettslag, fra en virksomhet i kommunen eller fra en bedrift. På denne børsen skal man inngå avtaler med hverandre – ikke med penger – men kun med tjenester, glede og entusiasme, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal inviterende.

Lier frivilligbørs er altså en unik markedsplass for næringsliv, frivillige og kommunale virksomheter der ressurser kan byttes mellom aktørene. Her kan kompetanse, rådgiving, kunnskap, tid til andre, underholdning, lokaler eller ting og tang byttes deltakerne imellom.

– Vi er veldig heldige som har et rikt frivillig engasjement i Lier – og på en slik markedsplass kan aktørene finne nye partnere raskt og effektivt ansikt-til-ansikt og sammen skape nye løsninger som gagner Lier-samfunnet», sier Ingeborg Rivelsrud, kultursjef i kommunen.

En av de som var raskest ute med å melde seg på årets frivilligbørs, er Styrk helse. – Vi er med på Lier frivilligbørs for å knytte gode kontakter, bygge nettverk og møte mennesker i de lokale bedriftene og foreningene, sier Fredrik Tidemann-Andersen, daglig leder.

I år har Tranby skole meldt seg på som deltakere med fagene “Innsats for andre” og Arbeidslivsfag.
– Vi håper å koble elevene våre med brukere som trenger elevenes innsats, kanskje vi kan finne fine muligheter for vinn-vinn-løsninger? Vi utfordrer også bedrifter i nærmiljøet spesielt, til å ta imot elevene på Arbeidslivslinjen for å gi dem innsikt i forskjellige fagområder. Dette kan være en viktig inspirasjon for fremtidig fagarbeidere, sier Yvonne Florvik som er lærer ved skolen.

Sist gang Lier frivilligbørs ble avholdt, ble det inngått andre nyttige avtaler også: Liunggjengen fikk flere konsertoppdrag, Lier frisklivssentral bød på sin kompetanse om kosthold og ernæring, NAV Lier og Lier bygdetun inngikk avtale om arbeidsinkludering og Lier fotoklubb ga bort opplæring i fotografering til Tranby speidergruppe.

– Vi satser på full oppslutning og at det blir en hektisk og morsom frivilligbørs igjen som resulterer i rekordmange nyttige avtaler om smått og stort, sier prosjektleder Siri Skauge.

For mer informasjon: https://frivilligbors-lier.no

Kontakt:

  • Kultursjef Ingeborg Rivelsrud, tlf. 993 79 951
  • Ordfører Gunn Cecilie Ringdal, gunn.cecilie.ringdal@lier.kommune.no
  • Prosjektleder Siri Skauge, tlf. 90091224, siri.skauge@lier.kommune.no