innspill / 15. APRIL 2020

1000 familiepakker til barnefamilier i Drammen.

Frivilligheten i Drammen inviterer hele nye Drammen og næringslivet til årets største dugnad for våre barnefamilier.

Frivilligheten i Drammen har sammen med kommunen og flere av kirkene i Drammen gått sammen om å dele ut 1000 pakker til familier i Drammen som har det ekstra tøft som følge av COVID-19 situasjonen.

Dette er et helt unikt samarbeid og prosjekt som ikke har vært gjort tidligere. Men i en ekstraordinær situasjon tar frivilligheten ekstraordinære grep med et helt nytt prosjekt for å dekke helt nye behov.

Pakkene inneholder et hefte med forslag til aktiviteter, smittevernråd på forskjellige språk, informasjon om ekstra tilbud fra kommunen og frivilligheten i Koronatiden og en liten overraskelse til barna. Utkjøring av de første pakkene startet i påsken.

I tillegg kan de familiene som ønsker det velge en matpakke med råvarer og middager for familier som har en ekstra tøff økonomisk situasjon, eller aktivitetspakker tilpasset alder for barn som savner skole, barnehage, venner og fritidsaktiviteter. 

«Vi er fortsatt åpne for at flere aktører kan melde seg, også fra næringslivet. Målet er å vise alle barnefamiliene i Drammen at de har en samlet ideell sektor som står opp for dem i en tid som er ekstra vanskelig for mange». – Kim Vian Bjerkestrand (bilde), virksomhetsleder i Forandringshuset Drammen.

Drammen kommune har fått inn over 600 frivillige som står klare til å bidra med pakking, kjøring, henting og organisering. Vi kommer også til å invitere alle drammensere til å være med på dugnaden fra sofaen hjemme gjennom å gi et bidrag via Vipps 15927. Vi bruker hastagen #vistilleropp på sosiale medier i denne kampanjen.

Så langt har følgende aktører stilt seg bak initiativet: Forandringshuset Drammen, Drammen Sanitetsforeningen, Kirkens Bymisjon Drammen, Røde Kors Drammen, Redd Barna Drammen, DNT Drammen og Omegn, Blå Kors Barnas Stasjon Drammen, Frelsesarméen Drammen, Maritastiftelsen, Mangfoldhuset Drammen, KFUK-KFUM Drammen, Fjell Kirke, Strømsgodset Kirke, Strømsø og Tangen Kirke, Konnerud Kirke og Drammen Kommune.

For mer informasjon kontakt Stine Wærn, PR ansvarlig.

Mail: stine@ravnstudio.no

Mobil: 92011832