LEDER / 24. SEPTEMBER 2019

Mye energi og aktivitet

Etter en stille sommer, eksploderte høsten i et fyrverkeri av farger, høyst varierende vær, mange aktiviteter og ikke minst energi og engasjement blant våre medlemmer.

Kanskje var det valgkamp og diskusjoner om fremtidig retningsvalg for kommunene som tente oss? Eller var det en felles forståelse av at vi må engasjere oss og dra sammen dersom vi skal vinne «kampen om Østlandet»? 

Uansett, pulsen banker heftig i næringslivet i regionen. Det skjer mye, nesten for mye, hevder enkelte. Og fremover skal det skje enda mer. I ukene frem til jul vil Næringsforeningen, alene, eller sammen med medlemmer, gjennomføre en rekke store og små arrangementer. Disse arrangementene gir stimuli, bidrar til nye kontakter, gir faglig påfyll – og skaper energi. Mørke høstmåneder hemmer ikke arbeidsgleden. 

Digitalisering og Eiendomsdagen

Næringslivsdagen, er nå utvidet til «Næringslivsdagene». Tre dager (8.-10. oktober) med arrangementer i fem kommuner. Der møtes langt mer enn 50 bedrifter med stands, presentasjoner og kundeskapende holdninger. Hovedtema er digitalisering: “To be, or not to be”. Ett av de store navnene som kommer er industridesigneren og forretningsmannen Bård Eker som er kjent for designet av superbilen Koenigsegg, båten Hydrolift og de mest spektakulære barnevognene fra møbelprodusenten Stokke. 

7. november blir «Eiendomsdagen» første konferanse ut på det nye hotellet i byen, Quality Hotel Riverstation. «Inn i en ny tid – kampen om Østlandet» er overskriften. Vi får møte eiendomsaktører som nå vil satse i vår region, og

vi får høre om hvilke ambisjoner ny ordfører og ny rådmann har for den nye storkommunen. En spennende konferanse som vil være et «must» for alle som driver næring i vår region. 

”Gründerregionen”

Vi lever i en tid hvor alt endrer seg uforståelig fort. Mange yrker forsvinner, mange nye kommer til. Mange av de bedriftene, som dagens skolebarn skal jobbe for, er ennå ikke startet. Vi skal leve godt etter oljen, og vi skal øke tempoet i det grønne skiftet. Vi trenger kloke hoder som vil starte nye virksomheter. Derfor er vi svært glade for at Drammensregionen tar en posisjon som «gründerregionen». 

Vi har allerede CXS Growth i Energibygget, og gründerhuset til Holtegruppen, Kontorhuset AS, åpnet for noen uker siden. I slutten av september blir det en stor markering av at MESH kommer til byen. Norges ledende fellesskap av dyktige gründere etablerer seg i et nytt og ikke minst bærekraftig bygg og senter i Doktor Hansteinsgate. Dette blir et skikkelig løft og en ny base for gründersatsingen i regionen. 

Spennende frokostmøter

 11.-14- november arrangeres «Gründeruken». Gründeruken gir inspirasjon, praktiske verksteder, nyttige erfaringer og verdifulle kontakter. Under åpningen av gründeruken skal det for første gang deles ut en Grønn Gründer-pris som er finansiert av Drammen Rotary, prisen deles ut i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge og Næringsforeningen.

I tillegg til de nevnte hoved-arrangementene vil det de neste to månedene bli arrangert flere spennende frokostmøter, seminarer og mindre konferanser. Les mer om det på: www.nfdr.no

Jeg håper vi treffes på ett eller flere av høstens arrangementer. Vel møtt!