Renta overtar Myliftgruppen – blir størst på utleie i Norge

Renta overtar Myliftgruppen og blir Norges største aktør innen utleie til bygg- og anleggsbransjen.

Renta overtar Myliftgruppen og blir Norges største aktør innen utleie til bygg- og anleggsbransjen. Etter oppkjøpet har det finsk-svenske storkonsernet nå ca. 600 medarbeidere i Norge.

Myliftgruppen er Innlandets største utleieselskap og består av Mylift, MB Stillas og Mortens Kranservice. Gruppen har hovedkontor på Hamar og avdelinger på Lillehammer, Gjøvik, Brumunddal, Elverum, samt Skedsmo og Dal som dekker Storosloregionen.

Omsetningen for 2022 endte på 360 millioner kroner og gruppen har 220 ansatte.

– Avtalen er strategisk viktig. Den gir oss tilgang til nye markeder på Østlandet og styrker oss på utleie og spesielt på montering av stillaser. I tillegg får vi innpass i eventmarkedet, et nytt forretningsområde for oss, uttaler administrerende direktør i Renta Norge, Leif-Martin Drange.

Når Mylifts eiere nå velger å selge til Renta, er det etter nøye overveielser og forankring i egne verdier og det Renta står for.

– Våre kjennetegn er tilgjengelighet, service og stabilitet. Vi oppfatter at Renta står for det samme. Det tiltaler oss og skaper forventninger om at vi sammen vil bli enda bedre, at vi kan tilby kundene de beste løsningene og medarbeiderne våre de mest interessante arbeidsplassene, sier daglig leder i Mylift og leder av Myliftgruppen, Knut Rindal. Han eier 11% av selskapet. Hovedaksjonærer er Ørjan og Kjell Rune Petersson.

De operative eierne og nøkkelpersonene i Mylift-gruppen blir med videre når Renta nå overtar.

– Vi gleder oss til å være med på å utvikle Renta sammen med medarbeiderne våre som nå blir en del av et større faglig fellesskap med de muligheter det innebærer, sier Knut Rindal.

Sikker adkomst og trygg arbeidsplass. Når administrerende direktør i Renta Norge, Leif-Martin Drange (i midten) nå overtar Innlandets største innen utleie til bygg og anlegg, blir Renta størst i Norge. Daglig leder i Myliftgruppen, Knut Rindal (t.v.) og daglig leder i MB Stillas, Kristian Borud, ser fram til å bli en del av noe større. (Foto: Stian Tandberg)

Fakta

Renta Group:

• Hovedkontor i Helsingfors, etablert i 2016 og eid av det svenske private equity-selskapet IK Partners

• Virksomhet i Finland, Sverige, Danmark, Polen, Baltikum og Norge

• 137 avdelinger, 1500 ansatte og 387 millioner euro i omsetning

Renta i Norge:

• Kjøpte opp Flexleie i Bergen i 2018, Byggesystemer i Nord-Norge i 2021 og Utleiesenteret på Østlandet i 2022

• Avdelinger i Bergen, Os, Stavanger, Stord, Oslo, Romerike, Drammen, Kongsberg, Gardermoen, Porsgrunn, Sandefjord, Arendal, Langhus, Alta, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Narvik, Bodø, Vinterbro, Godvik og Mo i Rana.

• 375 ansatte, ca. 1 milliard kroner i omsetning

Myliftgruppen:

• Består av Mylift, MB Stillas og Mortens Kranservice

• Hovedkontor på Hamar

• Avdelinger i Lillehammer, Brumunddal, Elverum, Gjøvik, samt Skedsmo og Dal som dekker Stor-Osloregionen. 220 ansatte, ca. 360 millioner kroner i 2022