Studentprosjekt – Ønsker du nytt design for din bedrift?

Ønsker du å få hjelp av dyktige designstudenter fra Universitetet i Sørøst-Norge til å utvikle design for din bedrift? Ønsker du å få hjelp av dyktige designstudenter fra Universitetet i Sørøst-Norge til å utvikle design for din bedrift? Bilde: Studenter utviklet nytt merkenavn og visuell identitet for Mont. Foto: mont.no

Frist for påmelding er 15. november til wanda.grimsgaard@usn.no

Studentprosjektet

Studentprosjekt er et Bachelorprosjekt for avgangsstudenter ved Visuell kommunikasjon på Universitetet i Sørøst-Norge, der de arbeider med et reelt designoppdrag for en bedrift, en organisasjon eller et utviklingsprosjekt.

Studentprosjektet gjennomføres i team på 3-4 studenter i samarbeid med oppdragsgiver, i perioden januar til mars.Gjennom prosjektarbeidet skal den enkelte student få prøve ut kunnskaper og ferdigheter som er ervervet gjennom studiet i visuell kommunikasjon. Sentralt i studiet står fagområdene grafisk design, strategisk design, digitaldesign og markedsføring.

Reelle oppdrag

Studentene har gjennom studiet tilegnet seg kunnskap og ferdigheter i utvikling av strategisk- og markedsrettet design som gjør dem egnet til å løse reelle designoppdrag, som f.eks. emballasjedesign, bedriftsprofilering, magasindesign, design for web og sosiale medier.

Studentene har lært seg å forstå og lede hele designprosesser, som inkluderer strategi, design og produksjon. Utvikling av merkestrategi og kommunikasjonsstrategi, samt kunnskap om merkevarebygging inngår i studentens teoretiske kunnskapsplattform.

Studentprosjekt skal gi studenten mulighet til å praktisere som grafisk designer i et realistisk samarbeid med en oppdragsgiver og medstudenter.

Prosjekt Mont – beste i 2023

Et av prosjektene som ble utviklet i 2023 var nytt merkenavn og visuell identiteten for Mont (tidligere Nikkarit). Prosjektet ble gjennomført av studentgruppen: Selina Lea, Stine-Beate Skjønberg, Mathilde R. Simonsen og Thea Benedicte Bjerke. Prosjektet ble kåret til beste prosjekt 2023.