Stykket satser på spillutvikling

Stykket Invest ser store muligheter innenfor spillverdenen og overtar aksjemajoriteten i spillutviklingsselskapet Ragnarok Entertainment AS. Bilde: Gründerne Ole Herbjørnsen (t.v.) og Jacob Rasmussen (på skjermen) har fått med seg Stykket Invest på laget. Ola Torgeir Stykket er styreleder i Ragnarok Entertainment. (Foto: Åsmund Knutson).

Gründerne Ole Herbjørnsen fra Drammen og Jacob Rasmussen fra København blir med videre når Stykket investerer i selskapet som de to startet for to år siden. Begge er erfarne spillutviklere som kjenner bransjen og markedet. Nå er de klare til å lansere nye spillkonsepter.

– Vi tok kontakt med Stykket Invest fordi vi utvikler et konsept som det vil kreve ressurser å lansere. Vi fant raskt tonen, er på god vei til å utvikle et godt samarbeid og er blitt enige om en lanserings- og utviklingsplan som innebærer at inntekter genereres underveis, sier Herbjørnsen.

Sammen med sin kollega i Danmark utvikler han spill fra idé til ferdig konsept. De to etablerte Ragnarok Entertainment og har nå to nyansettelser på gang. Ny styreleder i selskapet er investor Ola Torgeir Stykket i Stykket Invest. Han har stor tro på samarbeidet med spillutviklerne.

Nisjeaktør

– Målet er å utvikle en nisjeaktør på det nordiske markedet. Vår profil er å produsere spill som har et nostalgisk tilsnitt, spill som vekker gode minner hos dem som har spilt en del tidligere. Målgruppene er voksne kvinner og menn. Spillene er enkle å lære og muligheten for multiplaying gjør at brukerne kan ha det gøy sammen, sier Stykket.

I den første perioden kommer mye av utviklingen til å skje fra basen i Danmark.

– Vi er godt fornøyd med å ha fått Stykket med på laget. Det er en anerkjennelse at et så velrennomert og etablert investordrevet selskap ser mulighetene i spillutviklingsbransjen og ønsker å satse sammen med oss, sier Herbjørnsen.

Næringsklynge

Styreleder Stykket har forventninger til investeringen. – Vi går inn i en spennende bransje der kunstig intelligens kommer til å stå sentralt i utviklingen. Det er mye kompetanse på spillutvikling her i landet, men få arbeidsplasser og få norske aktører i markedet. Etter hvert kommer vi til å flytte selskapet til Drammen, for vi ser denne investeringen i sammenheng med andre prosjekter vi har på gang i Stykket Invest, sier Ola Torgeir Stykket. For kort tid siden ble det kjent at Stykket Invest går inn med 20 millioner kroner medieproduksjonsselskapet Gateway Studios. Ambisjonen er å skape en næringsklynge som kan konkurrere på det globale markedet for TV-, film- og musikkproduksjon, e-sport og gaming.