Foto: Knut Bry, tinagent.com

Utstilling: FREM – Marcus Mars hos Formue i Drammen

Formue inviterer til åpning av soloutstilling med kunstsmed Marcus Mars, torsdag 20. april kl. 18.00 i egne lokaler i Drammen. Marcus Mars har skapt seg et kjent navn, ikke bare i Drammen hvor han lever og arbeider, men også utenfor. Kunstneren er nå aktiv med å forme skulpturer til sin egen Skulpturpark i Drammen som vil stå ferdig om 4-5 år.

Formue inviterer til åpning av soloutstilling med kunstsmed Marcus Mars, torsdag 20. april kl. 18.00 i egne lokaler i Drammen.

Salgsutstillingen FREM viser unike skulpturer som Marcus har smidd i sin smie. Flere skulpturer i utstillingen er helt nye og har aldri blitt vist før. Det finnes kun én av hver skulptur, og skulpturene har vokst frem med ordet FREM i tankene. Et ord som kan ha så mange ulike tolkninger og betydninger.

Marcus Mars har skapt seg et kjent navn, ikke bare i Drammen hvor han lever og arbeider, men også utenfor. Kunstneren er nå aktiv med å forme skulpturer til sin egen Skulpturpark i Drammen som vil stå ferdig om 4-5 år.

Marcus bruker som oftest gjenbruksmaterialer når han smir sine kunstverk. Han henter rester av stål på byggeplasser og ulike industrivirksomheter, og gir stålet nytt liv i form av unike skulpturer med mye følelser i.

Marcus Mars vil være til stede og gi oss en innføring i arbeidet hans, introduksjon til utstillingen og skulpturene han har smidd de siste årene.

OM KUNSTNEREN

Marcus Mars (f. 1986) er en kunstner fra Jomark i Sverige. Han har bodd de siste 15 årene i Norge, og har smie på Union Brygge i Drammen.

Omgivelsene han vokste opp i, ledet ham til å utforske kreativitet, skape og finne fred i seg selv tidlig i livet. Disse erfaringene har fulgt ham gjennom livet som en ung og lovende internasjonal kunstner. Kunstverkene hans viser godt håndverk kombinert med kunstneriske ideer, kreativitet og visjoner om å forme unike objekter i jern. Hvert enkelt kunstverk er håndlaget, med rene, nordiske utseender og med sterk uttrykkskraft.

Kunstneren ønsker at de unike kunstverkene hans skal bety noe. De rene og ofte symbolske skulpturene er et resultat av kunstnerens sinnstilstand – følelser og inspirasjon som trenger å uttrykkes. Skulpturene er ofte sterkt uttrykksfulle og frembringer gjerne sterke følelser hos betrakteren.

Program

Kl. 18.00 – Utstillingen åpner. Lett servering
Kl. 18.15 – Velkommen v/Fredrik Ringdal Steiner, daglig leder Formue Drammen
Kl. 18.20 Tekstopplesing FREM v/Anette Willemine Røsnæs Solheim
Kl. 18.30 Kunstnersamtale med Marcus Mars i dialog med Fredrik Ringdal Steiner.
Kl. 18.40 Mulighet til å se utstillingen på egenhånd

Praktisk informasjon

Dato: Torsdag 20. april
Tid: Kl. 18.00-19.30
Sted: Formue, Gamle Kirkeplass 7, Drammen

Påmelding sendes til: camilla.nysaether@formue.no