VIL GJØRE DRAMMEN TIL NASJONAL SPYDSPISS

Gøril brenner for at den nye bydelen på Brakerøya skal fylles med helse og teknologi.

Helt kort, hva er det viktigste din ressursgruppe jobber for akkurat nå?

Ressursgruppen for helseinnovasjon jobber for å skape et sterkt økosystem for helse, velferd og innovasjon i regionen. Vi vil styrke samspillet mellom offentlig og privat sektor – fra utdanning, forskning og behandling til næringsliv – for å utvikle løsninger som forbedrer pasientbehandling, helsetjenester og teknologiutvikling.

Hvordan jobber dere for å nå målene?

Ressursgruppen har et tydelig mandat med klare målsetninger. Målet er at ressursgruppen fungerer som en brobygger mellom helsenæringen, kommunene, akademia og investorer, og vi jobber aktivt for å fremme konkrete mulighetsrom og være en meningsytrer i relevante diskusjoner og saker.

Så langt, hva vil du si har vært din beste opplevelse som leder av ressursgruppa?

Det mest inspirerende har vært å se hvordan medlemmene i gruppen kommer sammen med et sterkt engasjement for å fremme utviklingen av næringen for helse og teknologi i regionen. Når vi lykkes med å koble mennesker, idéer og ressurser som resulterer i nye initiativ, kjenner jeg virkelig verdien av dette arbeidet.

Hva er grunnen til at du engasjerer deg i Næringsforeningen?

Jeg brenner for at den nye helsebydelen på Brakerøya skal bli et kraftsenter for helse og teknologi både i et regionalt og nasjonalt perspektiv. Næringsforeningen gir en unik arena for samarbeid og påvirkning. Gjennom ressursgruppen kan vi løfte helseinnovasjon som en strategisk satsing i regionen. 

Hvilken betydning har en aktiv næringsforening for Drammensregionen?

En sterk næringsforening er viktig for å samle næringslivet, skape synergier og legge til rette for vekst. Foreningen bidrar til å sette dagsorden, koble ressurser sammen og at næringslivet i regionen har gode rammebetingelser.

Hvis du kunne fått oppfylt ett ønske for Drammensregionen her og nå, hva ville det vært?

At vi sammen klarer å realisere Drammen som en nasjonal spydspiss for helse og teknologiutvikling – et sted hvor næringsliv, akademia og helseaktørene samarbeider tett om å skape nye arbeidsplasser, sterke kompetanse og innovasjonsmiljøer – med den nye helsebydelen på Brakerøya som nav.

Dette er ressursgruppe Helseinnovasjon

En av 12 ressursgrupper, Næringsforeningens viktigste lyttepost inn i de ulike bransjene.

Ressursgruppe Helseinnovasjon består av helsearbeidere fra helserelatert næring, helsevesen og akademia. Medlemmene møtes fire-seks ganger per år. De bidrar til forskningsformidling, faglige samlinger, studieturer, har dialog med offentlig forvaltning og setter dagsorden.

Innsatsen i ressursgruppa er frivillig og ulønnet. Næringsforeningen er sekretariat.

Medlemmer per april 2025:

Gøril Bergh (Drammen Helsepark), Bård Tollefsen (Sopra Steria), Nina Høisæter (NHC Health), Pål Stenbro (Unicare), Marte Roa Syvertsen (Vestre Viken HF), Janne Herholdt Dugstad (USN), Julie Indrelid (Drammen Helsepark) og Hege Eiklid (Innocom)

Gøril Bergh

Leder ressursgruppe: Helseinnovasjon

Stilling: Adm. dir. i Drammen Helsepark

Bor: Eiksmarka i Bærum

FEM KJAPPE

På nattbordet: Boken «Menneskehjernen – farlig og fantastisk» av Marte Roa Syvertsen (Marte er hjerneforsker på Drammen sykehus og medlem i ressursgruppen. Hun har skrevet flere populærvitenskapelige og engasjerende bøker om hjernen som anbefales på det varmeste. Boken «Ungdomshjernen» burde være pensum for alle som har eller jobber med barn og unge).

På øret: Forskjellige podkaster – alt fra «Aftenposten Forklart» til «Leger om livet»

På brødskiven: Det varierer etter humør og lyster

På fritiden: Mann og barn – fysisk aktivitet ute og på treningssenteret – og hagelivet

På fest: Ofte på dansegulvet